October 18, 2010

The language of friendship is not words but meanings

Ilmselgelt ma ei oska klaverit mängida. Täna jõudis see mulle lõpuks täielikult kohale, võttis küll üle viie aasta aega, aga noh... Põhimõtteliselt piinasin ennast täna jälle heliredelite mängimisega ja pooleldi magasin ka. Ühel hetkel avastasin, et millegipärast heli ei ole enam kuulda. Ja põhjus? Klahvid olid ammu otsa saanud, ma lihtsalt liigutasin sõrmi õhus edasi. :D Ma loodan, et heliredelite arvestusel läheb natukene paremini. Kuigi see on hetkel suure küsimärgi all.
Klaveriõps paneb mulle veerandi viie ilmselt. Kümnepallisüsteemis. Niisiis on asi natuke jamasti, kuna see on ilmselgelt negatiivne hinne. Kui ma tahan ühe positiivse kuue saada, pean ma mõlemad oma lood lõpuni pähe ja selgeks õppima. Ülehomseks. Unistage edasi, ma väärin vähemalt seitset! Ausalt.
Muusikalugu tuleb kümme ilmselt, sellega on korras.
Solf... äkki üks ilus suur üheksa? Ma olen ikka jumalast tubli seal. Eriti kui arvestada, et eelmisel aastal ei saanud ma solfis millestki aru (kuigi kuidagi suutsin ikkagi üheksad kokku kraapida). Nüüd, kus ma millesti aru SAAN, ei tohiks see vist väga raske olla? Igatahes oskan ma suurepäraselt eristada dominantkvintsekstakordi, dominantseptakordi, dominanttertskvartakordi ja dominantsekundakordi. Ja ma oskan lahendada suurendatud sekundit ja vähendatud septimit. Ja vähendatud kolmkõla ja vähendatud juhtseptakordi ja kolmkõlade pöördeid ja... Ja ma saan pihta isegi sellele järgnevuse värgile. Ja suurendatud kvart ja vähendatud kvint on üldse mingid titekad. :D
7 comments:

 1. oh, super pildid.
  sul on lihtsalt nii head ideed koguaeg.

  ReplyDelete
 2. Aitäh, Pällu. :)
  Kusjuures, nii irooniline, oleks aega ka siis vahepeal. Üheksandas lõppeb muusikakool ära, ÄKKI mul siis on võimlus pilte teha rohkem kui kord iga kolmesaja aasta tagant -.-

  ReplyDelete
 3. MA VIHKAN SIND vol 423545353432 -.-

  ReplyDelete
 4. Hästimegakenad pildid :).

  ReplyDelete
 5. ma ei loe neid sõnu kokkugi, mida sa seal solfis oskad :D:D:D

  ReplyDelete
 6. Evelin: Aitäääh. :)

  Avely: Kurnad veel aju üle. :D:D

  ReplyDelete