January 19, 2011

Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself
Tsauki.

Nüüd tuleb üks pikk postitus kõigest sellest, mis vahepeal juhtunud on. Pilte saate ka, jee. Ma julgesin need alles nüüd üles panna, kuna tegelikult on need selle "Märgates kodukohas Euroopat" konkursi jaoks. Aga selle tähtaeg on juba homme ning isegi kui keegi üritaks nüüd meie fotomõtteid varastada, on pildistamisvalgus otsas juba. Säriaeg langeks ilmselt 1/15 sekundile. Aga keegi mu kallitest lugejatest poleks nagunii mõtteid varastanud, onju. :)

Igatahes. Selle konkursi jaoks pidime moodustama neljaliikmelised grupid. Mina sattusin kokku Kristi, Eneli ja Lauraga (okei, "s a t t u m a" on vale sõna).Meil tuli täitsa palju häid mõtteid, mis on väga tore. Vaidlesime ja kaklesime ka kõige selle pärast, haha.
Laupäeval läksime Kristiga Laura poole pilte tegema. Laura ja Kristi tegid lipukesi, Laura kirjutas mingit teksti, Kristi lõikas tähekesi, mina istusin ja joonistasin maha Euroopa kontuurkaarti (Ma sain nii palju targemaks! Ma teadsin juba varem, et Inglismaa on jänese kujuga; Itaalia on saapa kujuga; Rootsi, Norra ja Soome moodustavad jääkaru ning Euraasia meenutab liblikat. Nüüd ma sain veel teada, et Saksamaa on ingli kujuga; Läti ja Leedu moodustavad südame ning mingi väike Saksamaa naaberriik on nagu pisike elevant. Ahjaa, Saksamaa kõrval moodustavad 4 riiki sellise kuju, nagu istuks mingil nõiamooril orav peas. :D:D Väga... hariv). Üldse tegime me palju ettevalmistusi enne pildistamist. Mina kleepisin veel tähekesi ja Laura lakkis küüned ka ära. IGAKS JUHUKS.
Jah, meil läks selleks kõigeks ainult natuke alla kolme tunni. Kui me lõpuks pildistama saime, oli valgus juba praktiliselt kadunud, aga midagi me ikka saime. Ma piinasin õues külmetavat Kristit ja Laurat stiilis: "Ei, pane oma käsi allapoole" või "Ainult MÕNI võte veel, ausalt!".
Kui ma veel mingi neli või viis tundi pärast seda minema hakkasin, toppis Laura mulle igast ajakirju, pileteid ning muud kola kaasa. "Kultuuripildi" jaoks! Pühapäeval tegin ma kodus "Kultuuripilti", "Inglismaa pilti", "Prantsusmaa pilti" ja "Eesti pilti". Ilusti aknalaua peal, täpselt nagu mulle meeldib. Päris rahule jäin ka, success.

Kultuuripildi mõte tuli Laura kaudu. Kuna Euroopa on VÄGA kultuurne koht, tegime ka kultuurse pildi. See tähendab, et ma toppisin aknalauale ajakirju, kino- ja teatripileteid, flaiereid, raamatuid, pabereid jne. Ise jäin rahule, see tuli ägedam, kui ma arvasin. :)

Inglismaa pilt: Minu mõte. Inglased joovad palju teed. Ja söövad muffeneid ka kõrvale, onju (ma loodan küll vähemalt). Tegin siis teetassiga, muffiniga ja Inglismaa lipuga pilte. (Sellega oli jama ka kusjuures. Ma tahtsin mustikamuffeneid pildile, kuna need on nii nunnud. Hommikul hakkasin küpsetama. Esimene plaaditäis tuli super, mustikad olid ilusti terved. Teise plaaditäie ajaks olid mustikad taignas üles sulanud ning tainas oli ühtlaselt lilla. Okei, lillad muffinid, las olla. 200-kraadises kuumuses muutsid nad värvi. Damdidam, mul tulid ROHELISED muffinid. Kolmandale plaaditäiele panin palju kakaod juurde, et muffinid pruunid tuleks. Need rohelised nägid nii jubedad välja :D).

Väikesed lipukesed: meie kõigi mõte? Ma ei tea, Laurale see pilt igatahes väga meeldib.

Selle konkursi peaauhind on reis Brüsselisse muidu. Palun meile üks ilus esimene koht. :)

*
Koolis juhtus lõpuks see, et keemia õps ja eesti keele õps läksid kaklema minu pärast. Olümpiaadid on täpselt samal päeval täpselt samal kellaajal. :D
*
Ma lähen Paulaga direktori vastuvõtule täna. Me peame laulma ka seal, khmm. Põhimõtteliselt ma võiks nüüd lõpuks need laulusõnad pähe õppida... EI VIITSI.
*
Nii. Ja et see postitus VEEL pikem tuleks, panen ma "Maailmalõpu" luuletuse ka siia! Vaesed lugejad, kes üldse on viitsinud nii kaugele lugeda. :/ Aga ma teen lühendatud versiooni, pikk on igavam.

MAAILMALÕPP
by: Mannu

Maajad tekitavad kära:
varsti maailm lõpeb ära,
ükskõik mis plaaniks, teeks või muudaks,
vältida ei seda suudaks.

Mul ei ole surra kavas,
surm ei ole minul tavaks.
Päevaplaani surm ei mahu,
tuleb teha vaherahu.

UFOdest mul täitsa savi,
maajad vajaks veidi ravi.
Ma paneks neile kinni aja,
neil on seda väga vaja.

Maajad koolis feilisid,
tunni ajal meilisid.
Matas vangutasid päid,
1 ja 2 vaid meelde jäid.

Nüüd, kus nad on vanemad,
meile tarka panevad.
"Kui 21 detsember tuleb,
inimsugu välja sureb!"

Kust nad seda infot saavad?
On neil mingi inforaamat?
Seisab seal: "Pea kõik on läbi,
paanitseda pole häbi"?

On sensitiivivõimed neil?
Veavad ninapidi meid?
Äkki hoopis pendeldavad,
teised lolliks tembeldavad?

Ma ei tea, mis teevad nad,
mind ei väga koti ka.
Tulgu torm või tulemeri,
külmaks ikka jääb mu veri.

Maajasid ei mina usu,
nende usk mind küll ei rusu.
Elan üle saja aasta,
ma ei usu nende saasta.

Treffneris kord murran pead,
sammud Saksamaale sean.
Ära käin ka Prantsusmaal,
super fotograafiks saan!

Ma tegelt ei ole selle lühendatud versiooniga väga rahul. See kuidagi... läheb liiga kiiresti ühelt teemalt teisele. Aga ma ei viitsi oma pikka ja väga sujuvat versiooni ka ümber kirjutada. :D

KES LÄBI LUGES, VÕIB MINU KÄEST EKSTRA SUURE KALLI SAADA. :)

11 comments:

 1. kust otsast see pikk sissekanne oli??? ma lugesin mingi 5min seda vist.. :D ja kalli tahaks küll ja hästi suurt, palun. (A) :D

  ReplyDelete
 2. Minu kohta oli see küll ÜBERPIKK! :) Kalli-kalli Keithile, tuleta mulle suvel meelde, eks. :)

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Pildikesed on super luksud! Mõnus-mõnus luuletus on :)

  ReplyDelete
 5. Aitääh Aveliis, kalli-kalli! :)

  ReplyDelete
 6. Appi, nii palju plusse kohe :D

  ReplyDelete
 7. jah:Dma ei viitsind teisi postitusi vaadata enam, mõnel veel mõni + aga jahhhhh:D

  ReplyDelete
 8. super.. ma ei oska muud öelda..

  ReplyDelete
 9. Aitäh, Pällu... ma ei oska muud öelda :D

  ReplyDelete