February 8, 2011

Ability is nothing without opportunityKas teadsid?
*Väiksena olin mina maailmaparandaja. Tahtsin aidata kõiki loomi, eriti kasse. Kunagi viisin kuuri alla kassidele süüa ka. Ema andis lastevorsti mulle, tavaliselt sõime naabritüdrukuga mingi poole sellest enne alumisele korrusele jõudmist ära kogemata.

*Kunagi tõin kuuri alt meile ühe kassipoja üles. Empsil olid külalised, nad oled täiesti šokis sellest. Algul tuli sellest mingi hull pahandus. Siis toitsime teda lutipudelist ja kammisime ja pesime. Öösel nurrus meie juures, hommikul pidin ta tagasi viima. Õnneks oli ta ema seal, jooksid koos (minu meelest rõõmsalt) kuuri alla.

*Kolmandas klassis (?) elas paar nädalat meie koridoris üks punane kass. Ma lasin ta ükskord alt sisse, kuna ta oli niiii üksi ja niiii näljane. Elas meie korteriukse taga, andsime talle süüa ja juua. Tal olid silmad ka põletikus, aga emal oli mingeid silmatilku, mida me talle 2-3 korda päevas panime. Tal said silmad täiesti terveks lõpuks! Siis panime kuulutused ja värgid-särgid üles, varsti tulid omanikud talle järgi ja viisid ta koju. Mul oli tegelt nii kahju. Ta JUMALDAS mind, nurrus mulle kogu aeg.

*Ma olin mingi imelik laps, ma ei mänginud kunagi nukkudega. Nagu... mul oligi ainult 1 barbie, mida ma vist pole kunagi kättegi võtnud. Tal oli ilus kollane kleit, aga ma ei tahtnud temaga ikkagi mängida. Mina värvisin rasvakriitidega, kirjutasin raamatuid/luuletusi ja kuulasin oma kassette. Kunstnikuhing ikkagi ju.

*Mul oli (on praegu ka veel kusjuures) üks valge mängujänes. Tema nimi on Tuti. Ma jumaldasin teda. Nagu... päriselt. Ma mäletan, et ma vedasin teda IGALE POOLE kaasa. 20. augustil pidasime ta sünnipäeva ka. Kogu perega. Saate aru? Ema ja isa olid sunnitud kaardi kirjutama. Me küpsetasime torti ja sõitsime sellega sugulaste poole. Isegi vanaema saatis suure kaardi, ümbrikul seisis "Valgele jänesele". :)

*Ma sain esimeses klassis ühe rohelise pliiatsi, mis mulle hullult meeldis. Värvisin sellega oma eesti keele töövihikus muumitrolle. See on mul veel praegugi pinalis alles. See on täpselt... 2,5 cm pikk. Ma arvan, et veab põhikooli lõpetamiseni välja. :)

*Kunagi olin lasteaias veendunud, et minu isa mängib jõuluvana. Üritasin kõigi ees tal habet ära tõmmata ja hüüdsin kõvasti "ISSSSSIIIIII". Muidugi oli mu isa sel hetkel hoopis kuskil tööl ning vaene juhataja üritas elu eest head nägu teha.

*Lasteaias ma keeldusin kunagi Maarjale kinki viimast, kuna tal oli detsembris sünnpäev. Minul alles veebruaris. Ja ma ei suutnud leppida sellega, et tema saab enne mind kuueseks. Ma käisin terve õhtu isale närvidele stiilis: "Tee mind ka suureks tüdrukuks!". Lõpuks ma muidugi viisin kingi ära ka, selleks oli üllatusmuna. Maarja sõi šokolaadi ära ja lennukit ei tahtnudki. FAIN.

*Mul oli väiksena mingi lemmiklaul, mida ma kutsusin "hanetooneks". Just nii. Seda lasti HULLULT harva, kuna see on mingi selline kahtlane, mida iga päev Skyplusist ei tule. Iga kahe aasta tagant umbes. Kui ma seda kuulsin, olin jälle megaõnnelik. Eelmisel aastal googeldasin selle laulu välja lõpuks, nüüd on see mul ilusti MP3- s. Kuigi mul pole aimgi, mida ma selles laulus kunagi nägin.

*Kunagi tuli mesikäpa maskott mulle vastu ja pakkus korvist šokolaadi. Muidugi üritasin mina tervet korvi enda kätte saada.

*Ja RANDOLF, juhuks kui sa loed: Randolf joonistas mulle seitsmendaks sünnipäevaks kaardi. Lilla taevas, kollane päike, punane lumememm. Sisse kirjutas "Maris ralju õnne" ning muidugi oli see kõik tagurpidi. :D:D.

*Ja nüüd fakt, mis ei lähe teemasse: Ma vihkan geograafiat. Mulle hullult meeldib geograafia linnaolümpiaad, see on alati nii mõnus lihtne. Mis mul viga on?

Kui keegi üle kolme fakti praegu teadis, siis... ma ei tea, see oleks nagu ÜLISUPER.Pildid on täna vanad, sorri. :)

Ahjaa, üks luuletus ka.
PÄKAPIKK
by: Mannu (8-aastane)
Tuppa hiilib päkapikk,
ta ei ole väga pikk.
Pane aknale vaid suss,
kuula vaikselt, ole kuss.
Kui sa teda näha soovid,
olla üleval sa proovi.
Kuid on pime kogu tuba,
uni peale kipub juba.
Hommikul kui üles ärkad,
sussi sees sa miskit märkad.
Seal pole asju terve tosin,
kuid siiski-seal on väike rosin.

Päris andekas, jap. :D:D

7 comments:

 1. Faktid sinu kohta on ikka tõsiselt huvitavad. Sa ei kirjutagi selliseid tüüpilisi asju, vaid kirjutad kuidagi teise nurga all. Ebatavalised asjad. Huvitav teada saada selliseid asju sinu kohta + jälle ma sain korralikult naerda. Jõuluvana fakt oli eriti äge noh ja muidugi see maskoti jutuke. :D Ja mulle meeldis su luuletus järjekordselt. Armas luuletus ja sa kirjutasid selle juba nii noorelt. Andekas! Ma ei suuda üldse luuletusi ise kirjutada, pea on tühi. :D

  ReplyDelete
 2. Tere tulemast klubisse. Omal ajal sai ka enda arust loomi aidates head teha. Ma ükskord sõbrustasin suvalise kassiga, sest ta tundus üksik ning ta tuli ükskord minu maja ette ja uks oli lahti ja ta läks tuppa. Mul oli juba kass olemas ning nad läksid kaklema ja põhimõtteliselt lõppes see sellega, et me terve perega üritasime seda kassi klaveri tagant kätte saada. :D:D
  Nukkudest nii palju, et ma mäletan, et hea kild oli valgenahalise ning mustanahalise barbiede pead ära vahetada. Nalja kui palju. :D

  ReplyDelete
 3. ma teadsin seda nukkudega-mittemängimise fakti. :D

  mis laul see on?? :D

  ReplyDelete
 4. Merleen: Ma mõtlesin, et see oleks igav, kui ma kirjutaks, et ma elan Tartus ja saan kohe 15-aastaseks. Aga sa ei kujuta ettegi, kui kaua ma neid fakte mõtlema pidin. :) Nagu... ma ei oska kohe lampi tulistada selliseid ebaharilikke asju. Aga ülimegahüpersuur aitäh sulle. :):)

  Ragne: TEREE, mõnus klubi on. Awwwwies, ma ei teadnudki, et sa ka kasse hoidsid. Nii nunnu. :)
  MIKS ma ei tulnud selle peale, et barbiedel peasid vahetada saab?! Sul oli kindlasti lõbus.

  Keith: Jesss, sa tead must kõige rohkem hetkel. :) Ma ei julge seda laulu panna siia, kõik hakkavad naerma. :D:D Ma ütlen sulle kunagi facebookis/msnis/Matkas/kus iganes. :)

  ReplyDelete
 5. I got an idea. But I do not know if you like ...
  We are each in a different country, so I thought it would be interesting to write your letters. =)
  At least I practiced English. = D
  If you would like me to come in the mail dotydot@seznam.cz

  ReplyDelete
 6. Mannu, see oleks imelik ka kui ma oma kallist sugulasest absoluutselt midagi ei teaks. ;)

  ütle jaa, ütle jaa, ma tahan ka kuulda. :D

  ReplyDelete
 7. Doty: Such a lovely idea. :) I´ll write in the weekend, I promise. :) And you can write me, too (maris.pedaja@mail.ee).

  Keith: Mhmh, sa oled väga tähelepanelik sugulane ka. :) Ütlen jaa, ausalt. :)

  ReplyDelete