December 11, 2011

At Christmas, all roads lead home.

Bonjour!
Ma lubasin kallile Paula Johannale postituse pühendada, sest ta sõna otseses mõttes tiris mind hädast välja ja tõi mulle kooli üheksateist Helluse pudelit. Mul on endal ka neli, nii et kahekümne viieni pole üldse palju minna! Tore, sest ülehomme olengi juba marakaid meisterdamas ning muidu tuleks mul täna õhtul poodi joosta ning kakskümmend üks pudelit veel osta... huh, vot SEDA nimetatakse pääsemiseks. :) Aitäh sulle!
Jõulud lähenevad ka pöörasel kiirusel ja olen juba ahastuses, sest mul pole aimugi, mida ma kõigile kingin. Appi.
Kõnevõistlusel sain kolmanda koha muideks, pääsesin vist pahandustest. Geo olümpiaadi suhtes nii optimistlik ei ole, aga ega ma ju head tulemust ei lootnudki... vist. Käisin muusikaloos Härma ja Tobiase kontrolltööd järgi tegemas. Hahahaa, sedasama, mille ma ükskord totaalselt nässu keerasin. Jah, ma sain kahe ja viie tookord... kümnepallisüsteemis. Võrdluseks: kuus on viimane positiivne hinne. :) Pole kunagi varem üheksast madalamat tulemust saanud seal... aga tegin järgi (googeldasin haigelt lisamaterjali, õppisin iseseisvalt topelt juurde, kirjutasin megapika teksti maha, lisasin andmeid, mida mulle ei õpetatudki...) ja nüüd on kõik okei. Homme on koolituse peaproov, millest kujuneb katastroof. Teisipäeval ja kolmapäeval veedan siis aega marakaid tehes jõulumaal. Varsti tuleb klaveriga jõulukontsert ja ma ei oska oma pala lõpunigi mängida, edu mulle! Klassiga peaks ka jõulupeaoks tegema midagi. Samal ajal käib mulle jubedalt issi peale, et ma nende kutsekooli kooriga proove teeks. NO EI. Solfis tegin selle veerandi viimase kontrolltöö, parem oleks, et see hästi läheks! Homme on ajaloos ja matemaatikas kontrolltöö, nii tore, et meie õpetajad nii jõulumeeleolus on kõik. :)
Aga ei kurda üldse, tegelikult mulle meeldibki see jõulu-eelne jooksmine ja kõik. Head asjad ootavad mind ju ka. Reedel on Ragnekesel sünnipäev ning pühapäeval lähen rõõmsalt teatrisse. Lisaks ootavad mind piparkoogid, glögi, kingitused ja vaheaeg! Oooojaaa...:)
Fakt: mulle hullult meeldivad vanad hitid. Viimasel ajal oleme Lauraga neid nii palju üksteisele saatnud, et ise ka ei usu. Mul on nüüd hüüdnimi ka: Hitimeister. Lihtsalt... olen kasvanud üles oma isaga, kes teab vist küll KÕIKI mõnusaid vanu hitte peast. Tegin juba väikesena Modern Talkingul ja Led Zeppelinil ja Beatles´itel ja Pink Floyd´il vahet. Viimased kümme aastat on ta üritanud mind harida stiilis: "Noh, kes laulab? Mis laul? Mis aasta?". Ma olen targemaks saanud, aga ega ma ikka peast ei oska küll hüüda kohe "Led Zeppelin-Stairway to Heaven-1971". Ma ei taju, kuidas ta seda kõike suudab...
Fakt: mu vaieldamatu lemmikvärv on valge. Kõige puhtam, kõige rahulikum, kõige ilusam. Okei, aga edasi läheb asi väga vasturääkivaks. Ma jumaldan musta, mis on valge täielik vastand. Mulle meeldivad julged värvid ja ma sulan nähes näiteks türkiissinist, lipupunast või fuksiaroosat. Ja samas meeldivad mulle hullult ka pastelsed toonid, kõik need šokolaadi-, karamelli- või konjakitoonid... ohh. :)

Lõpetan tänaseks, eks ma ikka üritan siia rohkem kirjutada...
Olge mõnusad ja sööge mandariine ja piparkooke,
xoxo

8 comments:

 1. Su blogi lugemine inspireerib mind. :)
  Ma imetlen sind, et sa seda jõulude-eelset aega nautida suudad, sest mina olen küll tõtt-öelda väsinud.
  Aga ilusat 3.adventi sulle! :)

  ReplyDelete
 2. Parimat kolmandat adventi sullegi! :)
  Ja su kommentaar on nii ilus ja armas ja hea, tegi tuju kohe palju paremaks. :)

  ReplyDelete
 3. TSAU MANNNNU !
  Luban sulle , et võid mulle , millalgi piparkooke tuua :D .
  Ja ära jõulukinkide tegemisel unusta, sest mina juba sain sulle midagi ! :D

  ReplyDelete
 4. TSAUKI ENNU!
  Selles teises lauses on äärmiselt põnev komaasetus sul... :)
  Nüüd tunnen ma ennast kohe ekstra-halvasti, sest sul on kingitus olemas ja puha... way to go, Mannu! :)

  ReplyDelete
 5. Küll sul on alles vähe asju teha!
  Ja mina siin hädaldan oma arvestuste nädala ja kunstiajaloo arvestusega, aga vaene Mannu peab meil piparkooke tegema ja meisterdama! Täielik ebaõnn sul vist...

  Aga ma ütleks et sa pead minuga kontserdile tulema! Sest ma lähen hommikul piletit ostma :)

  ReplyDelete
 6. Kuulge preili käin-arvestustenädalal-tasuta uisutamas-või-siis-sõpradega-niisama-ruunikas-söömas-ja-niisama-keset-päeva-aega-veetmas-samal-ajal-kui-mannu-neli-korda-poolteist-tundi-järjest-väikeste-laste-eest-vastutab!
  Tuleks ostaks piletit koos sinuga, aga koos kooli, koolituse ja muusikakooliga on mul homme järjestikune ning vägagi pingeline 12-tunnine tööpäev... kindlasti mitte täis ainult piparkookide tegemist ja meisterdamist.
  Tegelt ma olen nii rõõmus sinu ja su pileti üle, palju-palju õnne. :) Lihtsalt see sõna "meisterdamine" riivas natuke tundeid... pole hullu.

  ReplyDelete
 7. :D:D Ma ei öelnud seda kindlasti paha pärast aga ma ei teadnud, et sulle ei meeldi sõna "meisterdamine"...

  Ja sa saad vastutamise eest raha, sul on eesmärk :) (minuga kontserdile tulla, kui sa seda veel ei teadnud)

  ReplyDelete
 8. Ma tean, kõik on okei. :)

  Ma sain aru, et pmst terve su klass ronib kaasa sinuga... aga kui ma nüüd rikkaks saan (yeah... muidugi) ja sa mind endiselt tahad (mõtleme kõik oma arengule vastavalt :D), siis ma põhimõtteliselt võin kaasa ronida ju. :)

  ReplyDelete