January 14, 2012

Where does the white go when the snow melts?

Bonjour!
Olen pikka vahet pidanud, aga sain uusi pilte ja nüüd võib rõõmsalt blogima asuda! Piltidel võib näha laternakest, mille mu armas vennake mulle fotomõtete inspiratsiooniks kinkis. Niisiis ärge olge imestunud, kui näete seda kevadel sirelitega... ja kirsiõitega... ja suvel keset viljapõldu... ja mere ääres... ja metsa all... ja sügisel vahtralehtedega. :)

Mida ma vahepeal ekstravagantset teinud olen? Eee... eelmisel nädalavahetusel meenus, et Mari Annile jäigi jõulukink üle andmata. Halb sõber nagu ma olen, aga niimoodi seda jätta ei saanud! Rallisin mööda linna ringi, ostsin uue Milka šokolaadi, uurisin välja tema aadressi ja postiindeksi, käisin postimuuseumis (maksikirjade ümbrikud otsas), R-kioskis (maksikirjade ümbrikud pole müügil), veel mingis väikeses postipunktis (kinni) ning lõpuks ka postkontors (samuti kinni, how cool is that?). Esmaspäeval oli postkontor lahti, hüppasin enne näiteringi läbi ja ostsin kollase ümbriku. Ja kaks marki. Ja seisin kohutava mõistatuse ees: kuidas ma seda ümbrikut vormistama peaksin?!?! Pole kunagi elus vist üksinda päris kirja saatnud. Emps kirjutab neid
ikka igal aastal sugulastele, aga minu roll kõiges selles piirdub vaid sellega, et kirjutan enda nime kirja lõppu. Olen saanud sugulastelt palju kaarte, aga ümbrikut vaatan vaid seniks, kuni selle lahti rebitud saan. Ja algklassides oleme kirja vormistamist õppinud idee kohaselt... aga ma tegin seda alati mingi väljamõeldud aadressiga. Noh, nuputasin vähemalt välja, kuhu poole peaksin kleepima margid ning kirjutama tema aadressi. Aadresseerides järgisin mingit väljamõeldud skeemi "nimi-aadress-vald-maakond-riik-indeks" ja taha kirjutasin enda aadressi samas järjekorras. Pole aimugi, kas see ikka õige oli, aga šokolaad jõudis kohale! Ma olen nii uhke. :) HÄID JÕULE, MARI ANN!

Muusikakool on killer! Sain klaveris oma lõpupalad. Etüüd, sonaat, suurvorm, mul on aeglast pala ka veel vaja. Ja nüüd ma tean, miks suurvormi ikka suurvormiks kutsutakse! Sest seda ei saa kirjeldada teiste sõnaega kui suur. Kui ma tavaliselt mängin kahte umbes kolme- või kahelehelist pala, siis seekord saan neli pala, millest ainuüksi suurvorm võtab enda alla kuus lehekülge. Nii armas. Kokku on mul hetkel KOLMTEIST lehekülge palasid, kusjuures nagu juba öeldud, üks pala ootab mind veel ees! Vaesed eksamineerijad! Kui iga lõpetaja mängib umbes veerand tundi kuni kakskümmend viis minutit ja kokku on sel aastal lõpetajaid kolmekümne ringis, siis aega kuluks neil... MASENDAV. Nad teevad seda mitmes jaos. Ma loodan.
Solfedžo pole sugugi parem. Laulsime täna harjutust 69 (kui irooniline), mis tuleb eksamile ja on absoluutne õudusunenägu. Tempoks Allegretto (kiiresti) ning terve see pikk harjutus on umbes selline (lühendatud versioon): c des es as ges f c des ges as c des es es as ges es ces ges ges ces b as ges c ces g ges f as des es g as. Vahepeal muutub As-duur muidugi Es-duuriks ja hiljem tagasi. Milleks mustalehmasabavalgelehmataga, kui meile on loodud selline õnnistus!
Ja muusikalugu kallis... 11. aprill leiab aset eksam, jess.

Silly faktike ka: Ma mõtlesin ükspäev, kui sarnased on ikka Sigatüüka kool ja minu muusikakool. Jah, vabal ajal ma mõtlen sellistele asjadele, pole midagi imestada. Mina oleksin muidugi Harry, sest olen selline üsna äpuke tundides, eriti klaveris (nõiajookides). Väga hea olen muusikaloos (mustade jõudude vastane kaitse). Mustade jõudude vastase kaitse õpetaja koht on kaetatud- muusikaloo õpetaja oli vahepeal lapsepuhkusel poolteist aastat ja meile andis tundi teine õpetaja. Rääkimata mu prillidest ja sellest, et mul on ka otsa ees arm ajast, mil ma väiksena laua otsa kukkusin. Põhjus, miks ma tukka kannan, just sayin´... IGATAHES. Klaverigeenius Džessika ja Katariina väärivad Hermione tiitlit. Anu on minu Ron! Klaveriõpetaja võib vabalt Snape´i kehastada. Maria on Draco Malfoy, sest me ei meeldi teineteisele, mis teha. Voldemortiks pean haridusministeeriumi, kes koostas sellise õppekava, mis nõuab lõpetajatelt suurvormide valdamist. Aga see pole veel kõik. Sigatüükas saavad andekad inimesed kandideerida lendluupalli meeskonda. Meil on võimalus liituda kooli sümfooniaorkestriga. Õppetöö kestab seitse aastat. Ainus vasturääkivus ilmneb siin: väljaspool kooli võlukunsti kasutada ei tohi- väljaspool kooli on pilli mängimine suisa sunniviisiline!

Midagi tarka mul vist rohkem ei ole... vaatasin eile öösel Mamma Miat ja laulsin kaasa ABBAt, nii 1. jaanuari tunne tekkis! Täna õhtul pimedas (et keegi ometi ei näeks) tegime vennaga lumesõda, jooksime ringi ja käitusime nagu väikesed lapsed. Mul oli nii naljakas. :) Neljapäeval kaotasime veepalli jälle, kõik skillid on kadunud kuhugile. Reedel tantsisime tšatšat hindele, sain viie!
xoxo

7 comments:

 1. Siiras rõõm on sinu Ron olla. (ma tean küll, et sa ei mõtle mind!!!!! aga ma olen väga sobiv kanditaat, sest...)

  a) mul on vahelduva eduga punased juuksed
  b) ma eeee ütleme nii, et ei salli ämblikuid üldse mitte.
  c) mul on palju õdesid-vendi.
  d) ma olen saamatu.
  e) mu väike õde on nõus sinuga abielluma.

  ReplyDelete
 2. Hahahahaa, sa oled isegi parem Ron kui see, keda ma mõtlesin. :D:D
  Eks ma siis ajan veel aastakese kedagi teist taga ja kuueteistkümneselt armun su õesse ja hiljem abiellun temaga! :)

  ReplyDelete
 3. Uuu them pictures me likes much very. Iz niiiice! :):)

  ReplyDelete
 4. Lol, ma naersin mingi 15 minti selle üle et sa ei oska kirja saata :D:D:D:D:D
  Lihtsalt kujutasin väga kergesti seda situatsiooni ette :D:D:D:D:D:D

  JA PILDID ON ÜLIMALT KENAD ja 500 erinevat varianti sõnale "awesomeee" mis mulle hetkel meelde ei tule :)

  ReplyDelete
 5. Ragne- vot sellist reaktsiooni mul vaja oligi! :D

  Johanna- VÄGA KERGESTI?! Khmkhmm, hallo, sellist asja peaks olema just väga raske ette kujutada! Mina ja ei tea, kuidas elu siin maa peal käib. :D:D
  Aga suur aitäh Johanna!

  ReplyDelete
 6. Maris... :D:D:D:D:D:D:D Siin näiteringi autsaider.(khmkhm.) :D:D
  Mmm.. ma kirjutan ka kohe blogi(kohe= võib-olla selle nädala jooksul) :D:D Mmm.. SU VEND ON NII ARMAS!! Kui vaid minu venna sellise kauni asja mulle kinkida suudaks...
  PILDID ON NAGU IGAKORD,KÕIGE PAREMAD, ILUSAMAD (KÕIKIDE NENDE SEAST, MIDA MA NÄINUD OLEN). :) Ja.. MARIS, sa ei oska kirja saata? Luba mind järgmine kord endale appi, ma aitan.. :D:D:D:D:D
  KÜLL ME KUNAGI... JÄRGMINE NÄDAL NÄEME, SELLES MM.. ROHELISES MAJAS?! :D

  ReplyDelete
 7. MARILIND!!! Fuuu, täna olime kohal mina, Saskia, Mattias, Sander.
  TEGIME TUND AEGA TÖÖLEHTI SHAKESPEARE´i (?!?!) PEALE, SEE EI OLNUD ÜLDSEGI MITTE NORMAALNE! Tunni lõpus etüüd ja... oligi kõik! Kuidas sa võisid?!
  Parem oleks, kui sa seal nõmedatel võistlustel selle maailmakarika ära võidaksid ja siis tagasi reaalsusesse tuleksid, kus näitering on tähtsuselt vol 1!
  Aga muidu hästi pisike aitäh sulle ainult piltide eest, sest ma olen ikka veel väga kuri. :)
  Vea ennast siis triibulisse majja kohale ükskord, äkki saad veel lunastust...

  ReplyDelete