October 16, 2012

A good lesson is 10% inspiration, 15% perspiration, and 75% desperation

Nüüd on see siis kindel. Ma olen ilmselt Kerpa tunnis tembeldatud Vihkamisobjektiks 2012-2015, kõik tänu minu avameelsusele eilsel muusikaarvestusel. Viis minutit enne arvestust teatas eelpool nimetatu, et arvestusest pääsevad siiski ka need koorilapsed, kel esimene kontrolltöö oli vähemalt neli ning kõik tunnid kooris ilusti kohal käidud. Mind ta ära ei lasknud, sest tema andmetel ei käinud ma esimesel õhtul koorilaagris. Muidugi tuli ilus draama enne tundi, kuid ära ma sellegipoolest ei saanud. Noh, hetkeks jäi asi sinnapaika. Arvestus ise oli lebooooo, koostasime üksteisele ristsõnasid. Appi, ma õppisin meeleheitlikult terve pühapäeva, kõik tühja! Kuid siis... teisele lehele tuli kirjutada Kerpale jutt teemal "Mis vaevab sinu südant, mis nõuab sinu rind" ehk siis millega me rahule ei jäänud. Võib öelda, et pärast minu jutu lugemist (mis on kirjeldatud järgmises lõigus) viskab ta mu kas koolist välja või hakkab palavalt armastama. Kaldun esimese variandi poole millegipärast.
Minu jutt tuli stiilis (NB! siin lihtsustatult ja lühemalt): "Muusikatundidega võis üsnagi rahule jääda, probleeme ei esinenud, kiiresti kirjutamisega muret polnud, töövihikki sai läbi piinade täidetud, aga... tuska valmistab tõsiasi, et ma arvestusest ära ei saanud, kuigi käisin kõik tunnid kooris kohal. Ma tean, et te arvate, et ma polnud ühel õhtul olemas, kuid kohe tõestan vastupidist. Esiteks rääkisite te tunni alguses, et teil on püksilukk katki ja hoopis haaknõelaga kinnitatud, nii et kui te karjute, teame meie, koorilapsed, et nõel torkas. Siis keelasite meil juua ühest pudelist, istuda kivipõrandal ja kasutada sama huulepulka. Ütlesite, et kui neiudel tuleb "paha aeg", võime koorist ära saada, aga see on usalduse küsimus, sest kui teada saate, et valetasime, on kuri karjas. Veel kõnelesite, kuidas talunik läheb põllule, võtab püksid maha ja istub mullale. Kui tal külm ei hakka, võib vilja maha panna. Tunnis õppisime Merelaulu ja hiljem Kiigelaulu, mida ringis laulsime. Loodan, et eelnenu tõestas, et olin vastaval päeval ikka koorilaagris kohal. Kivi langes kohe südamelt, aitäh! Teie alandlik 1. alt." MIS MUL ARUS OLI? Maris, paki oma asjad kokku ja tee koolikapp tühjaks.
Tänases füüsikaarvestuses hoidsin seevastu madalat profiili, et mite mingi hinna eest ennast veel suurema supi sisse mässida. Arvestus ise oli ee.... ehehheee. Ma ei oska mitte midagi öelda selle kohta. Läks nagu läks, ma parem ei hakka hindamagi. Kusjuures hommikul vaatasin veel ekstra eelmise aasta arvestust ja ei saanud pihta kahele asjale, mõeldes, et yohhpolo, ega sel aastal ometi samad asjad ei tule. Ja täpselt need kallid ülesanded saingi! Meeldiv. Matemaatikas sain arvestuse viie, JESSSS!
No ei lasta siin majas kunsti teha, vaid süüakse komponendid ära:
Muidu meeldib mulle väga see arvestustenädala süsteem, sest kuigi õppimist on praegu massiliselt, saan hommikul magada ja pärast arvestust isegi niisama lebotada, sest koolis toimub zero tundi. Kas ma mitte sellest polegi kogu aeg unistanud? Eile tegin pärast kooli pildikesi ja täna õpetasin Liisule matemaatikat. Keerberg kõndis minust linnas mööda, naeratas ja teretas. Kas see tähendab, et ta pole veel mu tööd lugenud või hoopis...? Noh, sellega ma oma pead ei vaeva, sest kolm arvstust veel! Homme siis kurikuulus keemia.

Fun fact: Kõige rohkem söön ma praegusel ajal õuna. Reaalselt, päevas kulub neid vähemalt kolm kuni viis. Õun hommikul, õun kooli kaasa, õun pärast kooli, õun õhtul, niisama õun... Võib öelda, et minu puhul on õuna hapusus ja selle headus võrdelises sõltuvuses ehk siis kehtib reegel: mida hapum, seda parem. Kui suudan leida nii hapu taliõuna, et isegi pisarad tahavad voolama hakata, on päev õnnestunud. :)

5 comments:

 1. Mis naljaga Maris 1. aldis on? :D Kuhu jäi meie sopran?

  ReplyDelete
 2. Ooo, päris "mahlakas" jutt tuli välja. Midagi halba sinuga juhtuda ei saa, see oli ju õpetaja enda palve. :) Aga endalgi huvitav teada, mida ta sellest arvab.:D
  Nii tubli,Maris. Said matemaatika arvestuse 5! :) Päris hull ikka mõelda, et iga päev arvestus teha, milline meeletu õppimine. Ma kujutan ette, milline pingelangus võib tulla reedel pärast arvestust. No muidugi algab põdemini hinnete pärast, ent hullem on teoreetiliselt möödas.
  Mul endalgi tuli suur õunte isu peale,juba mitu nädalat tahan nad ühikasse kaasa tuua, aga koguaeg läheb kas meelest või siis kott on nii täis ja raske juba, et pole õunu kuskile pista. :D Aga järgmine nädal "võiks" kindlasti. :):)
  Ja ilusad pildid!:´)

  ReplyDelete
 3. Annabel: Aega läks, aga asja sai, lõpuks arenes ka minu häälekese tämber välja. :)

  Kristiina: Hehehee, ma olen oma õpetajat nüüd 2 korda pärast seda vahejuhtumist näinud, mõlemal korral vastassuunas jooksu pistnud. Küsimus on, kaua ma nii jätkata saan...
  Kuule, ise olin ka viiest täiesti šokeeritud, aga tegelikult oli üsna kerge töö. :) Ja arvestustest 4 down, 2 to go, nii et pingelangus paistab!! Ma olen tegelikult juba nii boheemlane, et ma ei viitsi vist isegi närvitsema hakata hinnete pärast. :)
  Mul hakkavad õunad otsa saama. :( Peaks jälle oma maad külastama... vaene sina, elu ühikas ilma õunteta.
  Suured-suured tänud, Kristiina!!

  ReplyDelete
 4. marismaris, oleme ikkagi täpsed. teema oli ''mis vaevab sinu südant, mis ihkab sinu rind'' ja siis seda ka et, kuna uus postitus tuleb? ma ei jõua nii palju refreshi vajutada :D

  ReplyDelete
 5. Mu siirad vabandused! Mul on tunne, et ma kirjutasin Kerpale ka selle pealkirja valesti, upsiiii. :)) Nagu asi saaks veel hullemaks minna eksole...
  Hehehee, kunas, mitte kuna*
  Ja täna saad, kuigi mul veel ideid ega pilte pole. :)

  ReplyDelete