December 11, 2014

5 põhjust, miks talv mu lemmikaastaaeg ei ole

Mulle meeldib talv. Tõesti meeldib! (Eriti kui tegemist on paksude aeglaselt langevate lumeräitsakatega või lumekuhjade alla mattunud loodusega või helklevate lumekristallidega.) Ent kui peaksin oma peas paremuse põhjal järjestama kõik aastaajad, jääks talv viimasele kohale. Selleks on omajagu põhjuseid. 
Martiniga talverõõme nautimas:
  • Ma pole just eriline talent suusatamises. Kaheksandas klassis pidin osalema suusavõistlustel, kuhu olin nõus ainult seetõttu minema, et mulle valetati distants täpselt neli korda lühemaks.
  • Uisutamist pole ma ka kunagi päriselt käppa saanud. Üldse tundub, et tahkel kujul veega mul soojad suhted ei ole. Vedelaga on hoopis teine lugu, pea ees sisse ja minekut!
  • Talv ja prillid ei sobi kokku!! 
  • Kui talve alguskuudel katab maad (kui üldse katab) puhas lumevaip, siis jaanuariks-veebrariks on see muutunud määrdunud halliks massiks, kust võib iga kümne meetri järel leida järjekordse kollase laigu.
  • Kogu aeg on nii neetult pime! Tõenäoliselt suhtuksin talve kõvasti positiivsemalt, kui mu koduteed iseloomustaksid ka pärast kella kahte päeval lauluread "kõrgel sinitaevas, lumivalged pilved".
Sellegipoolest pole ma kindlasti - nagu juba alguses mainitud - talve vihkaja, suisa vastupidi. Tegelikult ootan väga lund, sest veel kunagi varem pole ma lubanud nõnda paljudega pildistama minna.

No comments:

Post a Comment